Jdi na obsah Jdi na menu

Orion

8. 10. 2011

1. setkání 21.9.

 - Ukázali jsme si hru Memoir a řekli si, jak se zhruba hraje a o co během roku každému půjde

- Trénovali jsme házení granátem na cíl

- Zopakovali jsme si azimut a princip souřadnic GPS

- Zaběhli jsme si kolečko kolem školy

- Zahráli jsme si malou hru na trénink paměti

V tělocvičně: basketbálek, házená na stěny, při cvičení na překážkách mj. dráha z beden na čas, hladký sprint kolem tělocvičny, kladina

 

2. setkání 5.10.

Noví členové - Kuba Střeleček, Honza Haišman

- Trénovali jsme hod míčkem na dálku.

- Procvičovali si rychlou orientaci ke světovým stranám

- Povídali si trochu o šifrování a řekli si, proč je dobré vytvořit si vlastní soukromé písmo

V tělocvičně: házená, při cvičení na překážkách mj. na čas šplh a sprint kolem tělocvičny s kotoulama, trocha posilování, kotoul letmo, přeskok kozy

 

3. setkání 12.10.

- Pršelo a na úvodní část dorazil jen Tomáš Malčánek. Seznámil se s tím, co všechno mají Orioňáci v plánu.

- Do tělocvičny dorazili i další, a tak jsme hráli přehazovanou, zdolávali individuálně překážky, zazávodili si v přeskakování švédských beden s orientační složkou.

 

4. setkání 19.10.

- Tréninkové kolečko kolem školy ANGEL

- Trocha teorie kolem střelby ve stoje

- Znalostní hry v šatně.

 

5. setkání 9.11.

- Soutěž v luštění morseovky a zapamatování si 9místného čísla

- Malý biatlon, který vyhrál Honza Haišman před Kubou Střeldou a Tomem.

- Opakování topografických značek

- Házení granátu na cíl i do dálky.

- V tělocvičně jsme dali fotbálek, po něm si zaskákali přes točící se provaz, trénovali překážky, hlavně skok do hloubky a nakonec si trochu zaběhali a zahráli uklízecí vybiku.

 

6. setkání 16.11.

- Počasí moc nepřálo, a tak jsme se během přesunuli do Domečku.

- Zde jsme se seznámili s těmito stránkami a také programy pro trénink morseovky.

- Poslali jsme si na své mailové adresy font Morseovka, který převede text napsaný písmeny do teček a čárek.

- Ukázali jsme si časopisy zaměřené na sport a brannost.

- Hledali jsme na internetu stránky s dětskými oddíly, které se zabývají podobnou činností jako my. Dali jsme si za úkol, že je bude doma zkoušet najít každý sám a vyhledáme takové kamarády, se kterými se budeme chtít setkat.

- Pak jsme se vrátili na ANGEL a cestou hráli otázkovou hru, při které byl nejlepší David a Filip.

- V tělocvičně jsme si zahráli nejdříve přehazovanou a pak si v gymnastické tělocvičně postavili překážky. Novinkou byla švédská bedna s trampolínou a duchnou, vyřádili se na tom hlavně Tomáš a Kuba, kteří dokáží udělat přes tuto sestavu přemet.

- Byla vyhlášená prémie jednoho tanku pro všechny, kdož vyšplhají. Z přítomných to nezvládl jen David - dokáže to příště?

 

7. setkání - 23.11.

 Na první část jsme vyrazili do lesa, na louce si zahráli schovávací hru, zasoutěžili si ve stavbě pyramidy z kostek a přenášení hořící svíčky. Zima nás pak zahnala dovnitř, v šatně jsme si kontrolovali vybavení a ještě si zahráli nějaké další hry. Tělocvična - standardka, po basketbálku protažení a zdolávání překážek, Tomáš ukázal ostatním přemet přes švédskou bednu po odrazu z trampolíny, nakonec jsme se naučili hru středověk.

8. setkání - 30.11.

 Počasí opět nic moc, zataženo, sychravo - zašli jsme na školní hřiště a trénovali odhadování azimutu, když víme, kde je sever. Pak jsme ještě zkoušeli další odhadovací schopnosti - vzdálenost a čas. Ten čas, to už bylo uvnitř budovy ANGELu, stejně jako uzlování.

 V tělocvičně jsme hráli na začátku házenou, po přesunu do gymnastické jsme se protáhli a vrhli se na překážky. Zaujala hlavně možnost zkoušet salta z trampolíny na duchnu, seskoky do duchny už byly z docela slušných výšek.

9. setkání - 7.12.

 Tradičně hnusné středeční počasí - takže jsme šli rovnou dovnitř a se svolením pana školníka využili možnost vlézt do volné herní tělocvičny. Naučili jsme se kopaný tenis, trochu si zaběhali a protáhli se na žíněnkovém pásu. Pak dorazila Laura a Adam, zahráli jsme si fotbálek a šli se protáhnout. Nemohli jsme dnes použít hrazdu, na Mikuláše si někdo půjčil řetěz. Tentokráte vyšplhali všichni přítomní. Trénovali jsme trochu skrčky přes švédskou bednu.

10. setkání – 13.12 . jsme ve třech vyrazili do terénu na opačnou stranu - do údolí Zátišského potoka. Prozkoumali jsme toto území s využitím paměťové hry a trochu jsme si zaházeli na cíl.

11. setkání - 20.12. poslední letošní setkání a počasí zase nic moc. Chvíli jsme byli venku a pak šli do tělocvičny, kde jsme se věnovali míčovým hrám.

12. setkání - 4.1.2012 jsme začali schůzku na hřišti, kde jsme trénovali základní fotbalové, házenkářské či basketbalové dovednosti (každý proti každému nájezdy, trestné hody atd.). Zpestřili jsme to tím, že k úplnému zisku bodu bylo potřeba určit ještě topografickou značku.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář