Jdi na obsah Jdi na menu

Kroužek tvorby nových her

8. 10. 2011

20.9. jsme vytvořili úplně novou logickou hru pro dva hráče, ve které jde o průchod územím na hexa-plánu. Jeden hráč vždy tajně navrhne postup pro své kameny a druhý místa, kam by položil překážky. Když je překážka v cestě, kámen nemůže přes ni postoupit. Role se mění, vyhrává ten, kdo třemi kameny z pěti dojde první do cíle.

27.9. vznikla v naší dílně hra, která je kombinací jednoduché válečné logické hry a pašeráckého mechanismu. V první fázi hry se snaží hráči provézt svými kamiony co nejvíce válečného materiálu, ve druhé následuje souboj na desce, kde má každá strana pěchotu, tanky a obrněné transportéty s rozdílným množstvím munice, paliva a dalšího materiálu.

4.10. jsme přenesli do Vesmíru herní mechanismus známé deskové hry Atlas a Zeus. Namísto potápějících se ostrovů bojují pozemšťané a mimozemšťané o přežití v soustavě nestabilních planet, která jedna po druhé vybuchují. Kdo se nakonec zachrání?

11.10. jsme se seznámili s některými užitečnými geometrickými znalostmi a naučili se vyrábět hexy. Z toho se zrodila myšlenky nové hry, která by byla kombinací Warcraftu a Carcassone.

18.10. jsme si povídali o deskových hrách využívajících kvizové znalosti a neznalosti a o tom, jak vytvářet otázky, aby hry byly korektní.

9.11. jsme upravili kompletně hru Cech zlodějů tak, aby v ní nehrála roli náhoda a ihned jsme si ji zahráli.

15.11. Byl s námi Adam Jánský, který přišel na volnou činnost Paluby. Pomohl nám při tvorbě nové logické deskové hry, při které se hráči snaží vytvářet "figury" v rámci sloupců a řádků čtvercové desky. Potom jsme se učili tvořit správným způsobem otázky pro kvizové hry: Kdo dal pokyn k zavraždění českého knížete Václava, později svatořečeného? Jaký byl první státní útvar na území ďnešní ČR, který vznikl v 9, století? a další

22.11. V sopečné krajině se nacházejí tajemné ohýnky s kouzelnou silou a mocí. Komu se podaří jich získat více? Dnes jsme vyráběli obměnu na klasickou hru, která se v Česku objevila kdysi na trhu s tématem Loupežníci.

29.11. Kryštof i Štěpán byli oba nemocní, a tak nic nového v naší dílně nevzniklo.

6.12. Zabloudili jsme do světa Fantasy her. Podařilo se nám vytvořit a ještě si i zahrát Fantasy hru, při níž hráči bloudí slujemi tajemného dolu a snaží se vydolovat vzácné kameny. Cestou je mohou potkat různé nástrahy, k jejichž zdolání je třeba najít potřebné pomůcky.

13.12. Hra Blokus je velmi zajímavá, ale její provedení na trhu je docela drahé. Rozhodli jsme se, že si další soupravy vyrobíme - a naučíme se na tom zase trochu lépe využívat počítač a trochu procvičíme i manuální zručnost.

 

 

Máme k dispozici velké množství materiálu, který nám umožňuje vytvářet nové hry! Tým tvůrců nemůže být příliš velký, aby se dalo úspěšně tvořit. Zatím je nás ale tolik, že se přidat můžete.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář